Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ve Finsku vede Tänak, ovšem jen těsně před domácím Lappim

Finskou rallye vede po první etapě Estonec Ott Tänak z týmu Hyundai. Vítěz tradiční soutěže z let 2018 a 2019 má po úvodních deseti rychlostních zkouškách v čele náskok necelých čtyř sekund před domácím Esapekkou Lappim.

Je nám líto, video expirovalo.
Tänak vede finskou rallye těsně před Lappim

Jednatřicetiletý Lappi, jenž domácí rallye vyhrál v roce 2017 a není pravidelným účastníkem mistrovství světa, je zatím překvapivě nejrychlejší z pilotů továrního týmu Toyoty. Obhájce loňského vítězství Elfyn Evans z Británie je třetí s odstupem 19,3 sekundy, suverénní lídr šampionátu Kalle Rovanperä ztrácí na čtvrté pozici 21 sekund.

"Musím být relativně spokojený. Řekl bych, že jsme do toho šli celou dobu na maximum a moc víc jsme udělat nemohli," uvedl jednadvacetiletý Rovanperä, jenž dnes musel jako vedoucí muž MS čistit trať a v některých sektorech měl problémy s přilnavostí svého yarisu.

Čeští účastníci Martin Prokop a Jan Černý s vozy Ford Fiesta jsou na 22. a 25. místě.

V sobotu osmá rallye třináctidílného šampionátu pokračuje osmi rychlostními zkouškami.

Finská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) 50:41,2, 2. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -3,8, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -19,3, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -21,0, 5. Breen, Nagle (Ir./Ford Puma) -32,5, 6. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -35,5, ...22. Prokop, Ernst 6:11,4, 25. Černý, Tománek (všichni ČR/Ford Fiesta) -7:28,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články