Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ve Finsku vede Tänak. Ogier i Neuville na šotolině ztrácejí

První etapu Finské rallye vyhrál estonský jezdec Ott Tänak. Na druhého Madse Östberga má ale jen malý náskok necelých šesti vteřin. Až šestý je po jedenácti absolvovaných zkouškách Sébastien Ogier. Ještě hůře je na tom Thierry Neuville. Lídrovi seriálu náleží jedenáctá pozice.

Vůz Otta Tänaka
zdroj: ČTK/AP

Tänak na rychlých šotolinových tratích v okolí Jyväskylä vyhrál pět rychlostních zkoušek. Östberg zvítězil ve dvou, v jedné dosáhli shodného času. "Dělali jsme, co jsme mohli, ale letošní Finsko je nejsušší, co jsem zažil. Klobouk dolů před Tänakem, jede skvěle," řekl Ogier.

Ten vyhrál jen poslední erzetu a na 6. místě má za Tänakem téměř minutový odstup. Desátý Neuville, jenž ovládl dvě předchozí rallye a má v čele MS náskok 27 bodů, ztrácí bezmála dvojnásobek. "Thierry měl nejhorší podmínky, ale pro nás nebyly o moc lepší," dodal Ogier.

Na domácích cestách se nedaří ani obhájci loňského prvenství, Esapekka Lappi se potýkal s problémy s diferenciálem a po úvodní etapě je osmý. V sobotu čeká jezdce dalších osm rychlostních zkoušek, v neděli zbývající čtyři.

Je nám líto, video expirovalo.
Finskou rallye zahájil nejlépe Estonec Tänak

Finská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 1:04:14,9, 2. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -5,8, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -23,1, 4. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -36,4, 5. Suninen, Markkula (Fin./Ford Fiesta) -46,1, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -58,9. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články