Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Valašskou rallye startuje domácí šampionát

Valašské Meziříčí - Sedmidílné mistrovství České republiky v automobilových soutěžích dnes začne Valašskou rallye. Pozornost přitahují především piloti továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký a Fin Juho Hänninen, kteří se poprvé na českém území představí v soutěži s novými vozy Škoda Fabia S2000. Světovou premiéru měl tento model na lednové Rallye Monte Carlo, kde skončil Kopecký čtvrtý.

Představí se i Kresta a Pech

Ve Valašském Meziříčí by měli být oba jezdci Škody hlavními aspiranty na vítězství. S vozem kategorie S2000 pojede i úřadující český šampion Roman Kresta, který bude startovat s Peugeotem 207. Na Valašsku bude usilovat o čtvrté vítězství v kariéře. Potřetí může soutěž vyhrát vicemistr republiky Václav Pech, který zůstal věrný produkčnímu mitsubishi. 

Pořadatelé rallye připravili pro soutěžící celkem 14 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. Podle všeho bude o výsledcích rozhodovat správná volba pneumatik. Na Valašsku totiž celý týden panuje proměnlivé počasí a často sněží. "Je to hodně specifická soutěž, která patří mezi techničtější a náročnější. Podle předpovědi počasí to bude hodně těžké," řekl Kresta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články