Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vadí mu opakované technické potíže. Bublá to ve mně, řekl Abraham

Po kvalifikaci byl vcelku spokojený, v závodě mu však motorka vypověděla službu. V letošní sezoně poněkolikáté. Karel Abraham po jedenácti odjetých kolech závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Assenu odstoupil. "Místo toho, abych dojel skupinku přede mnou, čuměl jsem na závod v boxech," řekl rozladěný Abraham. 

Karel Abraham při závodu v Assenu
zdroj: Automotodrom Brno autor: Lukáš Ston

Technické potíže má stroj z Ángel Nieto Teamu už od začátku sezony. "Emoce pumpují, jsem naštvaný, protože letos máme velké technické problémy. Motorka zdaleka nefunguje jako loni, kdy jsme jezdili pohodově a sem tam sebrali nějaký bodík. Jsme rádi za každý bod a ještě máme pořád nějaké technické závady," štve Abrahama.

Z posledních třech podniků MotoGP viděl cíl pouze jednou, a to prožil při Velké ceně Katalánska v Barceloně také trable. "Už jsme měli problémy v Kataru při prvním závodě. Také v Jerezu. V Barceloně jsem dojížděl a dával si pozor. V posledních třech kolech jsem ztratil dvacet vteřin. Vyjmenoval bych pět z celkových osmi závodů s nějakou závadou," hlesl brněnský rodák.

Abraham raději zajel do boxu, kvůli bezpečnosti

V Assenu skončil v kvalifikaci devatenáctý, zkušený Dani Pedrosa z týmu Repsol Honda byl lepší pouze o dvě setiny sekundy. V úvodu závodu se ale Abraham hned o dvě pozice propadl. Za ním kroužili pouze Švýcar Thomas Lüthi a Belgičan Xavier Simeon. "Něco málo nefungovalo už od začátku, ale největší problém přišel v posledních dvou třech kolech. Bylo to opravdu o hubu, proto jsem zajel do boxu. Jsem hrozně naštvaný, bublá to ve mně," prohlásil.

Abrahamova stáj pracuje každý rok se staršími závodními modely stroje ducati. Český jezdec sedlá Ducati GP16, tedy o dva roky starší motorku než v továrním týmu a o rok starší než motocykl týmového kolegy a jedničky Ángel Nieto Teamu Álvara Bautisty. "Prostě rozdíl mezi továrnou a mojí dva roky starou motorkou nebyl minulou sezonu tak velký. Problémů je víc. Do médií to ale nechci zbytečně vypouštět. Kdo to sleduje po internetu, asi ví, co se s naším týmem děje," dodal osmadvacetiletý závodník, jehož za měsíc čeká Grand Prix na Masarykově okruhu v Brně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články