Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

V závodě na ledové ploché dráze triumfoval Diviš

Chrastná - Tři roky nepřálo počasí českým závodníkům na ledové ploché dráze. Až nyní se znovu mohlo bojovat o domácí titul v této disciplíně. Závod v Chrastné vyhrál Andrej Diviš, který jako jediný z finalistů projel regulérně cílem.

Závod na ledové ploché dráze
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Hřeby na pneumatikách plochodrážních speciálů se zaryly do ledu Chrastenského rybníka na Liberecku. Ve finálové jízdě nejprve přišel o naděje na vítězství Lukáš Volejník, který v tlačenici vyjel mimo trať a byl vyloučen. V souboji o druhé místo se v poslední zatáčce před cílem poroučeli k zemi Vladimir Višváder a Jan Pecina. Viníkem pádu byl Pecina, stříbro tudíž připadlo Višváderovi a na Pecinu zbyl bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod na ledové dráze v Chrastné vyhrál Andrej Diviš

"Ty pády jsou všude stejné, když to přijde, tak to přijde. Já jsem zatím zdravý a všechno zvládám," okomentoval závod stříbrý Vladimír Višváder. "Bylo to dost rozbité, každému ujížděla kola. Brnkli jsme o sebe a už to bylo," řekl třetí Jan Pecina.

Regulérně projel cílem jen vítězný Andrej Diviš. O tom, zda je mistrem, rozhodne opět počasí. Pokud bude ledové ploché dráze přát, za dva týdny bude druhý závod, pokud ne, stane se Diviš mistrem republiky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články