Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V úvodu Portugalské rallye byl nejrychlejší Tanäk, Prokop je ve třetí desítce

První tři piloti jsou po první etapě Portugalské rallye v deseti sekundách. Etapu vyhrál Estonec Ott Tänak s vozem Hyundai, který po osmi rychlostních zkouškách vede o šest sekund před Britem Elfynem Evansem a o devět před svým týmovým kolegou Danim Sordem ze Španělska. Martin Prokop je s fiestou ve třetí desítce pořadí a ztrácí bezmála osm minut.

Předloňský mistr světa Tänak vyhrál tři testy stejně jako Sordo, který se držel většinu dne v čele, ale v závěru měl potíže s pneumatikami. Naproti tomu vyrovnaně jedoucí vicemistr světa Evans si nepřipsal žádný dílčí triumf. Jednou se mezi vítěze zapsal lídr šampionátu a mistr světa Sébastien Ogier. Francouzský pilot Toyoty na páté příčce ztrácí na první místo 24 sekund, před ním je ještě jeho japonský týmový kolega Takamoto Kacuta.

První etapu nedokončil druhý muž průběžného pořadí MS Thierry Neuville. Belgičan havaroval v závěru sedmé zkoušky, kdy přetočil vůz přes střechu. Do cíle testu se dostal, ale vzápětí s neopravitelným poškozením závěsu kol odstoupil. Po šesti zkouškách se pětinásobný vicemistr světa držel na druhém místě.

Portugalská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) 1:22:35,0, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -6,0, 3. Sordo, Rozada (Šp./Hyundai i20) -9,0, 4. Kacuta, Barritt (Jap., Brit./Toyota Yaris) -15,4, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -24,0, 6. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -28,9, ...26. Prokop, Chytka (ČR/Ford Fiesta R5) -7:52,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články