Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V tréninku na Velkou cenu Turecka byl nejrychlejší Kovalainen

Istanbul - Fin Heikki Kovalainen s mclarenem byl nejrychlejší v pátečním volném tréninku na Velkou cenu Turecka mistrovství světa formule jedna. Pouze o šest tisícin pomaleji jel na okruhu v Istanbulu bývalý dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso na renaultu. Třetí dojel polský pilot Robert Kubica s vozem BMW. Dosavadní suverén letošní sezony Jenson Button s brawnem skončil v obou fázích v polovině startovního pole.

Odpoledne zajížděli piloti velice vyrovnané časy. Prvního Haikkiho Kovalainena dělilo od šestnáctého místa pouhých sedm desetin sekundy. V závěru druhého tréninku se snažil jeho nejlepší čas překonat Fernando Alonso. Španělský jezdec ve službách renaultu měl po dvou třetinách trati na Fina náskok, nezvládl však poslední sektor a s minimálním odstupem šesti tisícin sekundy se musel spokojit s druhým místem.

Tradičně skvělé časy zajížděl i Nico Rosberg, jenž vyhrál dopolední první fázi. Německý pilot williamsu vyhrál polovinu dosavadních tréninkových jízd v sezoně, ale v samotných závodech se ještě nedostal výše než na šestou příčku. "Jezdíme zkrátka s menším množstvím paliva než kdokoliv jiný. Vypadáme rychlejší, než skutečně jsme, ale to vůbec není důležité," vysvětlil své tréninkové časy.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články