Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V Příbrami vyvrcholí rallyeový šampionát, s důrazem na bezpečnost

Příbram - Příbramskou rallye vyvrcholí mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Již před závěrečným osmým dílem šampionátu si titul zajistil tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Dnes a v neděli se bude bojovat o celkové třetí místo. Stříbrnou pozici má jistou Roman Kresta, který stejně jako Kopecký závodí s vozem Škoda Fabia S2000.

Jan Kopecký
zdroj: ISIFA/LN

Rallye Příbram bude hodně sledována zejména v souvislosti s bezpečnostními opatřeními. Předešlé dvě rallye českého šampionátu a celkově tři soutěže v sezoně totiž musely být předčasně ukončeny po nehodách s tragickým koncem. V červenci na Rallye Bohemia zemřel spolujezdec Martina Semeráda Bohuslav Ceplecha, v září při Barum rallye jeden z diváků.

Roman Kresta: "Na loňský ročník mám pěkné vzpomínky a zkusíme na ně navázat. Příbramské tratě patří v českém šampionátu k těm rychlejším, nechybí na nich mnoho retardérů, což osobně schvaluji. Navíc jsou specifické svým uklouzaným asfaltem, a to nejen za deštivého počasí."

Pořadatelé, promotér MMČR i představitelé Autoklubu ČR zvýšili nároky na zabezpečení tratí. V Příbrami se jako předjezdec, který se bude věnovat bezpečnosti, představí i jistý šampion Kopecký. Člen mladoboleslavského továrního týmu se původně neměl rallye zúčastnit. "Věřím, že tím alespoň částečně přispějeme k větší bezpečnosti tohoto krásného sportu," řekl Kopecký.

O třetí místo v MMČR budou bojovat Jaromír Tarabus a Václav Pech, které dělí 25 bodů. "Rallye Příbram mi přirostla k srdci. Má velice pěkné rychlostní zkoušky a tím, že se jede tradičně na podzim, i dost klouzavé," řekl Pech, jenž letos startuje premiérově s vozem Mini Cooper a trápí jej technické problémy. V okolí Příbrami se mu ale tradičně daří, již pětkrát zde vyhrál.

Prvenství obhajuje Kresta, který by si rád připsal první triumf v sezoně. V MMČR letos dojel čtyřikrát druhý za Kopeckým, na Rallye Bohemia sice získal nejvíce bodů, ale vítězem byl Juho Hänninen. Výsledek finského jezdce se však do českého šampionátu nezapočítával.

Průběžné pořadí Mediasport MMČR:1. Kopecký 260, 2. Kresta 194, 3. Tarabus (všichni Škoda Fabia S2000) 125, 4. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 100, 5. Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX) 77, 6. Valoušek (Peugeot 207 S2000) 74.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články