Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

V premiérové GP Indie už se bojuje jen o druhé místo

Dillí – Tituly jsou rozdány, premiérová Velká cena Indie vozů formule 1 uvidí o víkendu alespoň dramatický boj o druhé místo. Ve hře o titul vicemistra světa jsou tři závody před koncem seriálu stále čtyři piloti, druhého Brita Jensona Buttona od jeho stájového kolegy z McLarenu a krajana Lewise Hamiltona dělí pouze 26 bodů. Mezi nimi se tísní Španěl Fernando Alonso (Ferrari) a Australan Mark Webber (Red Bull).

Formule 1
zdroj: AP

Favoritem závodu je však staronový vládce Němec Sebastian Vettel, který má na kontě letos už deset vítězství. A pokud by vyhrál i tři zbývající Velké ceny, vyrovnal by se v počtu vítězství v sezoně svému krajanovi a nejúspěšnějšímu jezdci historie Michaelu Schumacherovi. "Sezona ještě nekončí a já mám stále motivaci vyhrávat," prohlásil čtyřiadvacetiletý nejmladší dvojnásobný mistr světa v historii F1.

Na poslední chvíli

Velká cena formule 1 má ukázat Indii v lepším světle po loňských chaoticky zorganizovaných Hrách Commonwealthu v Dillí. "Je to pro formuli a Indii velmi zvláštní moment a já jsem velmi pyšný," prohlásil šéf týmu Force India Vijay Mallya. "Je to velký krok dopředu k propagaci motoristického sportu v naší zemi. Moc se těším," prohlásil.

Strach, že se závod neuskuteční, měl také šéf seriálu Bernie Ecclestone, který v pondělí oslaví 81. narozeniny. "Byl jsem před dvěma týdny pesimista, když jsem viděl fotky tratě. Myslel jsem si, že to nedokončí," prohlásil v rozhovoru pro britský list The Guardian. "Ale je to neuvěřitelné, ti lidé hodně chtěli a dokázali to," pravil.

Do závodu ke smůle domácích fanoušků nenastoupí Ind Karun Chandhok, neboť jeho tým Team Lotus oficiálně pro nedělní závod potvrdil jako hlavní piloty Itala Jarna Trulliho a Heikkiho Kovalainena z Finska.

Průběžné pořadí MS: 1. Vettel (Něm./Red Bull) 349 b., 2. Button (Brit./McLaren) 222, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 212, 4. Webber (Austr./Red Bull) 209, 5. Hamilton (Brit./McLaren) 196, 6. Massa (Braz./Ferrari) 98, 7. Rosberg (Něm./Mercedes) 69,8. M. Schumacher (Něm./Mercedes) 60, 9. Petrov 36, 10. Heidfeld (Něm./Renault) 34.

Pohár konstruktérů: 1. Red Bull-Renault 558, 2. McLaren-Mercedes 418, 3. Ferrari 310, 4. Mercedes 129, 5. Renault 72, 6. Force India 49, 7. Sauber 40, 8. Toro Rosso 35, 9. Williams 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články