Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

V Praze se poprvé pojede závod v superenduru, Kuklík jej vynechá

Praha - Na seznam motoristických disciplín, v nichž se už v České republice závodilo, přibude za měsíc novinka. V pražské Tipsport areně se v sobotu 12. března poprvé v historii pojede závod mistrovství světa v halovém enduru, takzvaném superenduru.

Enduro - Loukov
zdroj: ČT24 autor: Martin Král

"Hledali jsme zajímavá místa, kde by se závody mohly konat, a rozhodli jsme se pro Česko a Prahu. Motorismus je zde hodně populární, lidi tu mají zkušenosti s pořádáním velkých závodů a tradici zde má i enduro," uvedl jeden z hlavních organizátorů Daniel Auerswald.

Superenduro je motocyklová disciplína, která vznikla v roce 2007. Jde o kombinaci endura, motokrosu, superkrosu a trialu. "Výhoda pro diváky je, že je vše na jednom místě. A trať je hodně náročná. Jsou na ní klády, pneumatiky, kameny, písek i skoky. Závody jsou napínavé až do posledního kola, do poslední zatáčky. Závodí se hodně natěsno," podotkl Auerswald.

Zraněný Kuklík se na start nepostaví

Na startu by se měli objevit i čeští jezdci, jejich jména však budou známa až v příštích týdnech. Budou mít navíc šanci startovat mimo elitní světovou kategorii, neboť součástí akce je i takzvaný Euro cup.

"Věřím, že se bude superenduro lidem líbit. Často se padá a i mistři světa mají na konci problémy. Pořadí se hodně přelévá," řekl přední domácí endurista Víťa Kuklík, který ale bude na startu chybět. Loni na Šestidenní se totiž zranil a je po operaci. "Hrozně rád bych jel, ale bez tréninku si to nedovolím. Už mi není dvacet," podotkl Kuklík, který se MS zúčastnil hned v premiérovém roce v Janově.

Je nám líto, video expirovalo.
V březnu se v Praze poprvé pojede závod v superenduru
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články