Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Mostě se představí sedm českých závodníků. Mezi elitou superbiků bude i Hanika

V srpnových závodech mistrovství světa superbiků v Mostě se představí celkem sedm českých reprezentantů. Olivera Königa a Petra Svobodu, kteří pravidelně startují ve třídě Supersport 300, doplní dalších pět na divokou kartu. V hlavní kategorii pojede Karel Hanika, Ondřej Vostatek a Jiří Mrkývka se představí v Supersportech 600 a Filip Feigl s Matyášem Červenkou doplní Königa se Svobodou.

Karel Hanika
zdroj: ČT sport autor: David Soeldner

Největší pozornost bude upřena k Hanikovi, který po třech letech dostane šanci v MS superbiků. Pětadvacetiletý brněnský rodák startoval necelé tři sezony ve světovém silničním šampionátu v kategorii Moto3, aktuálně se věnuje vytrvalostním závodům a v rakouském týmu IXS-YART se představil například na čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans.

"Uvědomuji si, že v superbikovém mistrovství už jedou opravdové hvězdy, nechci se ale jenom zúčastnit. Rád bych se popral o výsledek," uvedl Hanika. V superbikovém MS se představil v červnu 2018, kdy na okruhu Laguna Seca v USA obsadil 13. a 14. místo.

Závod superbikového MS je po zrušení mistrovství světa silničních motocyklů v Brně největší motocyklovou akcí v Česku, promotér šampionátu podepsal se zástupci okruhu smlouvu na pět let letos v dubnu. Do Česka se vrátí po třech letech, v minulosti se jezdilo na Masarykově okruhu v Brně, naposledy v roce 2018. Šestý díl seriálu se uskuteční o víkendu 6. až 8. srpna.

"Sedm českých jezdců na startu tohoto prestižního závodu je skvělé číslo. Je zřejmé, že mistrovství světa superbiků české jezdce táhne. Konkurence bude tvrdá a české mladíky nečeká nic jednoduchého," uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček, který věří, že domácí jezdce přijde podpořit hodně fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články