Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Dauhá byl nejrychlejší Stoner, Pešek dojel třináctý

Dauhá - Australan Casey Stoner vyhrál v Dauhá úvodní podnik mistrovství světa silničních motocyklů v královské kubatuře MotoGP. Závod pod umělým osvětlením se měl jet už v neděli, kvůli dešti musela být však Velká cena Kataru přeložena na pondělí. Český motocyklový závodník Lukáš Pešek si v nedělním závodě úvodní Velké ceny mistrovství světa v Kataru připsal tři body za třinácté místo. Jeho krajan a soupeř v kategorii do 250 ccm Karel Abraham Grand Prix pod umělým osvětlením na okruhu Losail po pádu nedokončil.

Stoner vyhrál na ducati jednoznačně už kvalifikaci a ve vedení se držel po celý průběh závodu. Loňského mistra světa Valentina Rossiho si na nebezpečnější vzdálenost nepřipustil a cílem projel o téměř osm sekund dříve. Třetí místo obsadil Španěl Jorge Lorenzo.

Třiadvacetiletý Australan vyhrál zahajovací závod sezony již potřetí za sebou. Předloni se od tohoto úspěchu odrazil až k celkovému titulu, loni byl v seriálu MS druhý.

Lukáš Pešek byl se třináctým místem nakonec spokojený

První triumf sezony v kategorii do 250 ccm získal Španěl Hector Barberá. Jezdci v nejslabší kategorii do 125 ccm absolvovali vinou špatného počasí jen čtyři okruhy. Vítězem se stal Ital Andrea Iannone, kvůli malému počtu odjetých kol získali piloti pouze poloviční body do průběžného hodnocení. Šestnáctiletý český zástupce Lukáš Šembera obsadil při svém debutu na okruhu Losail 25. místo.

I když český motocyklový jezdec Lukáš Pešek chtěl v úvodním závodě mistrovství světa v katarském Dauhá bojovat o umístění v elitní desítce, byl s konečným třináctým místem spokojen. V závodě, který byl kvůli předešlému dešti odstartován později a zkrácen na třináct kol, přišel o šance na lepší výsledek hned po startu.

Třiadvacetiletý Pešek obsadil v kvalifikaci na noční závod za umělého osvětlení patnácté místo. Start se mu vydařil a posunul se vpřed, ale hned v první zatáčce se dostal do kontaktu s Italem Matteou Pasinim a skončil mimo trať.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články