Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V čele Rallye Akropolis je po první etapě Rovanperä

Řeckou Rallye Akropolis vede po první etapě finský mladík Kalle Rovanperä s toyotou před mistry světa z posledních dvou let Ottem Tänakem a Sébastienem Ogierem. Nejrychlejší trio se po šesti z 15 rychlostních zkoušek vměstnalo do pouhých čtyř sekund.

Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Nikos Katikis

Dvacetiletý Rovanperä vyhrál v červenci v Estonsku jako nejmladší pilot v historii rallye v MS a na další úspěch útočí v Řecku. Těsně za sebou má však dva zkušené jezdce: estonský šampion z roku 2019 Tänak s vozem hyundai ztrácí 3,7 sekundy a sedminásobný a úřadující mistr světa Ogier zaostává jen o další dvě desetiny.

"Můžu být s dnešním dnem spokojený. Udělal jsem maximum a vyhnul jsem se problémům," uvedl Francouz Ogier, jenž dnes coby lídr šampionátu "čistil" trať ostatním pilotům.

Do devátého dílu MS vstupoval Ogier s náskokem 38 bodů před svým týmovým kolegou z Toyoty Elfynem Evansem a Belgičanem Thierrym Neuvillem. Ani jednomu se v Řecku nedaří. Velšan Evans je po problémech s převodovkou dvanáctý, Neuville z konkurenčního týmu Hyundai je po potížích s řízením osmnáctý. Český jezdec Martin Prokop ve fordu je hned za ním.

Rallye Akropolis, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 1:01:57,1, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -3,7, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -3,9, 4. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -23,9, 5. Fourmaux, Jamoul (Fr., Belg./Ford Fiesta) -54,2, 6. Greensmith, Patterson (Brit., Ir./Ford Fiesta) -1:23,3,...19. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta R5) -6:06,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články