Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

V čele Italské rallye je po druhé etapě Ogier, na Tänaka opět sedla smůla

Italskou rallye vede po druhé etapě na Sardinii mistr světa a lídr průběžného pořadí šampionátu Sébastien Ogier. Francouzský jezdec týmu Toyota má po 16 z 20 rychlostních zkoušek v čele výrazný náskok 38,9 sekundy před stájovým kolegou Elfynem Evansem z Británie.

Sébastien Ogier na Sardinii
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi/Nikos Katikis

Smutnou postavou rallye byl opět Estonec Ott Tänak. Předloňský mistr světa si vypracoval před Ogierem čtyřicetisekundové vedení, ale ve čtvrté erzetě musel stejně jako před dvěma týdny v Portugalsku z prvního místa odstoupit. Tänak trefil kámen a poničil zadní zavěšení svého vozu hyundai.

Neúspěšný den korejské značky podtrhl vítěz Italské rallye z minulých dvou let Dani Sordo. Španěl byl průběžně druhý za Ogierem, ale v předposledním testu šel se svým i20 přes střechu a nedokončil. Toyoty tak stíhá jen Belgičan Thierry Neuville, jenž na třetí pozici ztrácí už přes minutu.

Český pilot Martin Prokop s Fordem Fiesta je před závěrečnými čtyřmi nedělními rychlostními zkouškami patnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Tänaka na Sardinii zastavila smůla

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) 2:50:33,1, 2. Evans, Scott (Brit./Toyota Yaris) -38,9, 3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1:01,6, 4. Kacuta, Barritt (Jap., Brit./Toyota) -4:01,2, 5. Huttunen, Lukka (Fin./Hyundai) -8:09,6, 6. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -8:12,3, ...15. Prokop, Jůrka (ČR/Ford Fiesta R5) -15:14,6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články