Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

V čele Argentinské rallye je po první etapě Latvala

Córdoba (Argentina) - Trojnásobný mistr světa Sébastien Ogier se na závěr první etapy posunul na druhé místo Argentinské rallye, kterou ještě nikdy nevyhrál. V čele se stále drží jeho týmový kolega Fin Jari-Matti Latvala, oba jezdce favorizovaného Volkswagenu dělí 7,9 sekundy. 

Jari-Matti Latvala
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Francouzský šampion Ogier vyhrál v pátek večer devátou rychlostní zkoušku a dostal se před Novozélanďana Haydena Paddona v hyundaii. Oba mají rozestup 3,5 vteřiny. V sobotu se pojede dalších šest erzet, v neděli závěrečné tři.

"Více jsme s Julienem (navigátorem Ingrassiou) nemohli z prvního dne dostat, jeli jsme na sto procent. Jsem hodně spokojený. Upřímně jsem totiž čekal, že na začátku ztratíme na čelo více času," přiznal Ogier, který po třech soutěžích vede pořadí MS s velkým náskokem a míří za čtvrtým titulem v řadě.

Latvala je až šestý, předchozí rallye v Mexiku však vyhrál. "První den v Argentině byl vydařený, zvykáme si a pomalu stupňujeme tempo. Každou erzetu přidáváme malinký náskok," pochvaloval si prozatímní finský lídr šotolinové soutěže. Pokud ji znovu ovládne tovární tým Volkswagenu, bude to už 13. závod rallyeového MS za sebou. 

Argentinská rallye - po 1. etapě (po 9 z 18 rychlostních zkoušek):

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo WRC) 1:26:31,3, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo WRC) -7,9, 3. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20 WRC) -11,4, 4. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo WRC) -25,7, 5. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20 WRC) -49,0, 6. Östberg, Flöne (Nor./Ford Fiesta WRC) -2:07,9. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články