Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

V Budapešti kraloval Chambliss, Šonka skončil čtvrtý

Budapešť - Čeští piloti se neztratili ani ve čtvrtém závodě série Red Bull Air Race v Budapešti. Martin Šonka se probojoval do finálové čtyřky, kvůli dvouvteřinové penalizaci ale skončil až čtvrtý, ačkoliv měl nejrychlejší čas. Petr Kopfstein vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Američanem Kirby Chamblissem, když i jeho připravila o lepší výsledek penalizace. 

Kirby Chambliss
zdroj: PuzzlePix autor: Csaba Domotor

"Když jsem přistál, říkal jsem si, že je škoda, že jsem takovou chybu udělal. Pak jsme si ale vyžádali materiály od rozhodčích a po jejich důkladném prostudování absolutně nechápu, za co jsem penalizaci dostal," uvedl Šonka.

Kopfstein, druhý z předcházejícího závodu v Japonsku, zůstal tentokrát těsně před branami finále. "Rozhodčí nám dali velmi spornou penaltu, nesouhlasíme s ní," řekl Kopfstein, kterého sudí potrestali za chybný průlet poslední bránou. V souboji s pozdějším vítězem Chamblissem byl přitom o více než vteřinu rychlejší.

V celkovém pořadí vede v Maďarsku třetí Jošihide Muroja z Japonska o dva body před Šonkou, Kopfstein klesl na páté místo. Další závod je na programu 22. a 23. července v ruské Kazani.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články