Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Brně se při pádu z motorky zranil freestylový jezdec Kuchař

Brno - Při pádu z motorky se během přípravy na dnešní exhibici na veletrhu Motosalon v Brně zranil freestylový jezdec Petr Kuchař. Záchranáři jej s  poraněním zad a hrudníku převezli na urgentní příjem do fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. Kuchař je organizátorem freestylové exhibice Freestyle Motocross Race Brno 2010. Podle serveru iDnes se nehoda stala dopoledne hned při jeho prvním cvičném skoku. Jezdec se v pádu přetočil a spadla na něj motorka. "Startovat určitě nebude," řekl serveru pořadatel, který si nepřál být jmenován.

"Muž byl při vědomí. Zranění, která utrpěl, jsou potenciálně závažná a nelze při nich vyloučit poškození páteře," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Kuchařův pád nebyl podle Ámose Krejčího z tiskového centra Freestyle Motocross Race nijak výjimečný. "Hned při prvním skoku spadl a narazil si záda. Byl to běžný pád při kupodivu lehkém skoku, nezvládl ale dopad. Normálně si stoupl a pak sedl. Odvezli ho do nemocnice na rentgen. Možná se ještě dnes vrátí zpátky," prohlásil Krejčí.

Již v minulosti utrpěl osmatřicetiletý Kuchař řadu ošklivých pádů a zranění. Naposledy před dvěma roky na závodech v Ostravě si při pádu poškodil kotník, pohmoždil žebra a způsobil otřes mozku. V Ostravě měl i dříve těžké karamboly, při nichž utrpěl také několik zlomenin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články