Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Brně odstartovalo mistrovství superbiků, možná naposledy

Brno - V moravské metropoli odstartovalo mistrovství superbiků, druhý nejatraktivnější závod tamního Masarykova okruhu. Pořadatelé očekávají podporu až šedesáti tisíc fanoušků. Hlavní závody se pojedou v neděli. Mohou být však zároveň poslední.

Max Biaggi (vpravo) a Michel Fabrizio
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Akci nedoprovázely žádné dopravní ani jiné komplikace. Na průběh přesto dohlíží na 150 policistů. Největší nápor fanoušků očekávají pořadatelé v neděli, kdy se po dnešní kvalifikaci pojedou hlavní závody. Na těch vyjede jediný český závodník Jakub Smrž na ducati ze třetí řady. V dnešní kvalifikaci skončil desátý. Nejrychlejší byl Brit Tom Sykes na kawasaki. Vedoucí jezdec průběžného pořadí a jedenáctinásobný vítěz brněnských závodů Ital Max Biaggi vypadl překvapivě hned v první části superpole, v níž skončil na čtrnáctém místě.

Letošní ročník mistrovství superbiků je možná poslední. Brněnskému Automotodromu vypršela smlouva a organizátor chce víc peněz. "Nám se do toho samozřejmě moc nechce, takže je to teď otázka jednání a my bychom samozřejmě chtěli ty závody zachovat, protože je to druhý největší šampionát, který zde máme," uvedl Jiří Smetana, mluvčí Automotodromu Brno.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články