Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Britské rallye si Ogier bezpečně udržuje náskok

Deeside (Británie) - Sébastien Ogier míří za dalším triumfem, francouzský pilot totiž vede v Britské rallye i po druhé etapě. Tovární jezdec Volkswagenu, který už má jistý titul mistra světa, vede s náskokem 33,8 sekundy před Ottem Tänakem ve fordu. Estonskému jezdci patřil druhý den, když si připsal čtyři dílčí triumfy, ale ztrátu na Ogiera snížil jen minimálně.

Pořadí se oproti pátku nezměnilo ani na dalších sedmi místech. Belgičan Thierry Neuville v hyundai drží se ztrátou přes minutu a půl třetí pozici a těží z pátečních potíží Andrease Mikkelsena, s nímž bojuje o titul vicemistra světa.

Norský pilot Volkswagenu přišel už v polovině první etapy o náhon předních kol a s narůstající ztrátou se propadl z bodovaných pozic až na konec druhé desítky. Momentálně je čtrnáctý s více než devítiminutovým mankem na lídra. Před závodem měli Mikkelsen a Neuville na druhém místě celkového pořadí stejný bodový zisk.

Jan Kopecký ve fabii i kvůli Mikkelsenovu posunu vpřed klesl na 16. místo, v hodnocení WRC2 je nadále čtvrtý. K udržení šancí na titul v této kategorii by potřeboval být nejhůře druhý, od toho je ale vzdálen zhruba minutu a půl. V neděli je na programu ještě šest rychlostních zkoušek z celkových 22.

Je nám líto, video expirovalo.
Po druhé etapě vede Britskou rallye stále Ogier

Britská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:43:25,3, 2. Tänak, Molder (Est./Ford Fiesta RS) -33,8, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:34,5, 4. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -1:47,1, 5. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -2:29,5, 6. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -3:36,0, ...16. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -10:31,9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články