Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V britské Grand Prix nezískali Pešek s Abrahamem ani bod

Silverstone (Británie) – Oba čeští zástupci v mistrovství světa silničních motocyklů třídy Moto2 skončili podruhé bez bodu. Lukáš Pešek dojel v pátém závodu v Silverstonu na 20. místě, pro Karla Abrahama skončila britská Grand Prix po pádu v posledním kole. Poprvé v kariéře vyhrál Francouz Jules Cluzel. Královskou třídu MotoGP vyhrál stylem start-cíl Španěl Jorge Lorenzo.

V dramatickém souboji o první místo závodu britské Grand Prix porazil Francouz Jules Cluzel o 57 tisícin sekundy exmistra světa Thomase Lüthiho ze Švýcarska. Třetí Španěl Julian Simón ztratil jen 322 tisícin. V čele průběžného pořadí se tak udržel Španěl Toni Elías, i když zaznamenal desátým místem nejhorší výsledek v sezoně. Peška dělilo od bodované pozice přes patnáct sekund.

Jorge Lorenzo, španělský kolega Rossiho

"Teď už bude pomalu složité dostat mě z první pozice."

Závod královské kategorie MotoGP vyhrál stylem start-cíl Španěl Jorge Lorenzo na stroji Yamaha a zvýšil své vedení v šampionátu. Po třetím letošním vítězství má náskok sedmatřiceti bodů před druhým Italem Andreou Doviziozem, jenž byl dnes druhý s odstupem 6,7 sekundy.

Pro Abrahama víkend skončil smolně

Karel Abraham

"Začala mi klouzat noha na stupačce a špatně se mi řadilo. V té chvíli už unikal z motoru olej a stříkal na zadní kolo, které klouzalo hlavně v levých zatáčkách. Snažil jsem se dojet, ale v posledním kole jsem dostal 'highsider'. Společně se mnou tam spadlo víc jezdců, zřejmě na oleji, který unikal z mého motoru."

Abraham začal víkend nejlepším kvalifikačním výsledkem v sezoně. Start ze 14. místa si ale moc neužíval, neboť měl už při ranním zahřívacím tréninku technické problémy se svým oficiálním motorem Honda 600. Podle zprávy jeho týmu Cardion AB marně žádal o výměnu a dostal pouze novou elektroniku. Po polovině závodu mu pak začal z motoru unikat olej, který byl nejspíš i příčinou jeho pádu.

Třetí pád v sezoně pro něj možná bude mít následky. "Bohužel jsem si při pádu naštípl navikulárku v místě, kde ji mám ještě sešroubovanou z loňska. Po závodě jsem šel na vyšetření do mobilní kliniky doktora Costy a ten řekl, že to k operaci není a že uvidíme v příštím týdnu. Takže ze Silverstonu odjíždíme podle plánu rovnou do Assenu, ale jestli budu startovat příští sobotu, to se teprve uvidí," dodal brněnský jezdec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články