Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

V Austrálii se letos kvůli koronaviru znovu nepojedou Velké ceny F1 a silničních motocyklů

Velké ceny Austrálie formule 1 i silničních motocyklů se ani letos neuskuteční. Důvodem zrušení závodů, které se měly jet na podzim, jsou cestovní omezení zavedená v zemi kvůli koronaviru.

Start Velké ceny Austrálie
zdroj: ZUMA autor: Hoch Zwei

Formule 1 měla v melbournském Albert Parku původně v březnu zahájit sezonu, ale kvůli povinné karanténě byl závod přesunut na 21. listopadu. Šampionát silničních motocyklů měl mít svou zastávku na okruhu na Phillip Islandu 24. října.

Obě Velké ceny byl kvůli pandemii zrušeny druhým rokem po sobě. "S lítostí oznamujeme, že Velká cena Austrálie 2021 byla kvůli cestovním omezením a s nimi spojenými logistickými komplikacemi zrušena," uvedli organizátoři závodů formule 1.

"Probíhající pandemie covidu-19 a s ní spojené komplikace znamenají, že závod nejde za rozumných podmínek uspořádat. Proto byl pro rok 2021 z kalendáře vyřazen," oznámili pořadatelé Grand Prix silničních motocyklů.

V termínu jejich závodu se nově uskuteční Velká cena Malajsie, která se měla jet o týden později. Do kalendáře také přibyl závod v Algarve, kde už se v dubnu konala Velká cena Portugalska. Nyní se tam pojede 7. listopadu.

Vedení formule 1 zatím náhradu za Velkou cenu Austrálie nevybralo, ale stále věří, že se mu podaří v sezoně uspořádat plánovaných rekordních 23 závodů.

"V nejbližších dnech budeme o všech možnostech jednat," uvedl výkonný ředitel seriálu Stefano Domenicali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články