Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Uvolnění opatření vrátilo ruch i na plochou dráhu, jezdci poprvé trénovali v Pardubicích

Prázdné tribuny, oddělené boxy s pouhým jedním mechanikem na jezdce a přísné dodržování hygienických pravidel provázely první trénink české plochodrážní špičky. Ten hostil stadion Zlaté přilby v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Plochodrážníci trénovali v Pardubicích. Absence tréninku byla cítit, řekl Milík

"Myslím, že je samozřejmě cítit, že jsem na tom dlouho neseděl. Protože když člověk trénuje doma, tak na motorce používá trochu jiné svalstvo. Ale unavený asi nejsem, v klidu bych závodil," uvedl vítěz Zlaté přilby z roku 2017 Václav Milík.

Z českého reprezentačního týmu se na tréninku objevil i nejstarší jezdec Josef Franc. "Sedět na motorce každý týden by bylo potřeba, ale nevíme obecně, kdy na ty motorky skočíme, takže nevím, jestli to není takové hození do prázdna, ale každé sezení se počítá," připomněl předloňský mistr republiky, že o rozjezdu sezony ještě zdaleka není rozhodnuto.

Oficiálně by se první závody mohly rozjet už v průběhu června, zpočátku ale před prázdným hledištěm. "Sport se dělá pro diváky. Potřebujeme, aby všechna opatření, abychom mohli závodit, nebyla jen pro jezdce, ale i pro lidi, aby to byly spojené nádoby," řekl viceprezident Autoklubu ČR Petr Moravec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články