Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Úvodní závod MotoGP ovládl Lorenzo, Abraham v Kataru nedojel

Dauhá - Motocyklový jezdec Karel Abraham první závod mistrovství světa MotoGP v Kataru nedokončil. Na úvod své druhé sezony v elitní třídě z dnešní Velké ceny na okruhu Losail po startu z desátého místa odstoupil. Vítězně vstoupil do šampionátu Španěl Jorge Lorenzo, který byl nejrychlejší i v kvalifikaci. Za úřadujícím vicemistrem světa dojel jeho krajan Dani Pedrosa a třetí skončil obhájce titulu Australan Casey Stoner.

Štastný Jorge Lorenzo
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Také ostatní závody ovládli Španělé. Premiéru kategorie Moto3 vyhrál Maverick Viňales. Český jezdec Jakub Kornfeil zahájil sezonu ve třídě, které nahradila dosavadní stopětadvacítky, ziskem jednoho bodu za 15. místo.

Viňales dnes navázal na dva triumfy, kterými zakončil loňský ročník šampionátu, v němž skončil celkově šestý. Vyhrál s náskokem čtyř sekund před Italem Romanem Fenatim, jenž si odbyl velmi povedenou premiéru v mistrovství světa. Šestnáctiletý nováček v seriálu úvodních šest kol vedl, než ho předstihl o rok starší Viňales. Španělský jezdec z týmu Paris Hiltonové vyšel vítězně z následujících soubojů s Fenatim a připsal si páté prvenství v kariéře.

Kornfeil startoval z 19. pozice a dokázal se posunout na poslední bodovanou příčku. V dramatickém finiši Moto2 zvítězil vicemistr světa Španěl Rafael Márquez o pouhých 61 tisícin sekundy před Italem Andreou Iannonem, který za ním skončil i loni v hodnocení šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články