Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Úvod švédské rallye vyšel nejlépe Sordovi s citroënem

Karlstad (Švédsko) - Vítězství v první rychlostní zkoušce nové sezony mistrovství světa v rallye si připsal Španěl Daniel Sordo na citroënu. Ve Švédské rallye vyhrál úvodní diváckou supererzetu o dvě sekundy před Francouzem Sébastienem Ogierem na voze stejné značky. Úřadující šestinásobný mistr světa Sébastien Loeb zahájil čtvrtým místem. Rozhodující momenty Švédské rallye ale čekají na jezdce až v následujících třech dnech.

Pozornost ve Švédsku poutá především návrat finských velikánů motoristického sportu Marcuse Grönholma a Kimiho Räikkönena. Světový šampion v rallye z let 2000 a 2002 je na fordu zatím šestý, mistr světa formule jedna Räikkönen s citroënem osmý.

V soutěži startuje i trojice českých posádek, pilotovaných Martinem Prokopem, Martinem Semerádem a Romanem Krestou. "Je to dosud nejlepší auto, jaké jsem řídil," pochvaloval si úvodní necelé dva kilometry úřadující šampion v kategorii juniorů Prokop s Fordem Fiesta. Také Semerád je s úvodem závodu spokojený: "Do soutěže chci v pátek ráno vstoupit hlavně klidnou a bezpečnou jízdou. Byl bych rád, pokud bychom se drželi do pátého místa šampionátu produkčních vozů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články