Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Univerzitní liga ledního hokeje 2024/2025

Úspěšná posádka Mareš s Buchou: Nikdo od nás takový úspěch nečekal, ani my sami

Nejlepší závod kariéry a rovněž nejzářivější české vystoupení v elitním šampionátu za posledních pět let. Filip Mareš za sebou má skvělé představení na Středoevropské rallye. Jak závod hodnotí on i spolujezdec Radek Bucha? 

Radek Bucha a Filip Mareš na Středoevropské rallye
zdroj: ČTK / Profimedia

"Od začátku jsme byli na pódiových pozicích, což od nás nikdo moc nečekal. Pak si mysleli, že se o víkendu propadneme, ale to se nestalo. Osmé místo je úžasné a vůbec jsme to nečekali. Ale přispěly k tomu i havárie některých jiných jezdců," popsal Mareš průběh závodu, který z velké části probíhal na českém území.

Středoevropská rallye se v rallyovém seriálu zabydluje. "Čeští fanoušci i jezdci o závodě WRC roky snili a teď ho tu máme. Už loni jsem se byl dívat jako divák a mrzelo mě, že nejedu. Letos jsem taky neměl, ale nakonec to naštěstí dopadlo jinak a startovali jsme. Závod se pak vydařil lépe, než jsme vůbec doufali," hodnotil Mareš v rozhovoru pro ČT.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Filip Mareš a Radek Bucha o osmém místě na Středoevropské rallye

Úspěch slavil po boku svého spolujezdce Radka Buchy. Jak vlastně jejich spolupráce začala? "Domluvili jsme se někdy v roce 2020. Pro mě to byl přesun do nejrychlejšího auta v Čechách. A myslím, že i podle výsledků ta spolupráce funguje," usmál se téměř o dvě dekády starší Bucha, který tvoří polovinu české posádky vozu Toyota. 

"Filip vyžaduje hodně podrobný rozpis. Před prvním závodem jsme ani neměli možnost se spolu svézt, takže to bylo hození do vody," vzpomíná Bucha, který popsal i rozdíl vnímání závodu. "Spolujezdec toho vidí pramálo, takže já se spíš až po závodě doslechnu, co jsme vlastně na trati viděli," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články