Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Týmy F1 očekávají, že v Bahrajnu se opět nepojede

Londýn - Některé týmy Formule 1 předpokládají, že se Velká cena Bahrajnu nepojede. Důvodem jsou bezpečnostní problémy způsobené občanskými nepokoji v zemi, informuje BBC. Týmy budou jednat s šéfem F1 Berniem Ecclestonem během příštích dnů v Číně. V Bahrajnu se má závodit už příští týden.

Formule 1
zdroj: Isifa/EPA

"Jediným způsobem, jak lze v Bahrajnu zorganizovat závody bez incidentů, je kompletní vojenské uzavření. A to je neakceptovatelné pro F1 i Bahrajn," řekl listu Guardian nejmenovaný šéf jedné ze stájí.

Zrušit závod může FIA nebo ředitelství závodu. Na rozdíl od minulého roku zatím nechtějí organizátoři o zrušení závodu ani slyšet, na tahu by tak bylo vedení automobilové federace. "Nevím, proč se do toho tahá politika. Vždyť závody se nekonají pro úřady. Hostili jsme sedm Velkých cen a většina diváků nepatřila do královské rodiny," tvrdí šéf okruhu Zayed Alzayani.

Velká cena Bahrajnu se kvůli násilnostem nejela už loni. Letos nepokoje vzplanuly opět, v pondělí dokonce vybuchla v tamních ulicích bomba, která zranila sedm lidí.

Šéf F1 Bernie Ecclestone v úterý navrhl, že by dohoda s ředitelstvím závodu nemusela být obnovena. Bahrajn má smlouvu s FIA až do roku 2016, ale zrušení závodů dva roky po sobě může situaci změnit. Mezi zájemci o pořádání F1 je konkurence, už nyní je jasné, že příští rok přibude závod v New Jersey, blízko k dohodě jsou i Francie a Argentina. Nad osudem závodu v Bahrajnu visí velký otazník.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články