Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tým Škody ovládl Ruskou rallye, vyhrál Hänninen před Kopeckým

Vyborg (Rusko) - Piloti továrního týmu Škoda Motorsport ovládli Ruskou rallye, šestý podnik série Intercontinental Rallye Challenge. Z vítězství se radoval Juho Hänninen, druhý skončil jeho český kolega Jan Kopecký. Finský jezdec tak na šotolinových tratích v okolí Vyborgu u Petrohradu obhájil své loňské prvenství, Kopecký si připsal třetí druhé místo za sebou v letošním šampionátu IRC. Seriál pokračuje dalším podnikem na přelomu července a srpna v Portugalsku.

Rallye
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hänninen se držel v čele Ruské rallye od čtvrteční první rychlostní zkoušky a až dnes si připsal první dílčí prohru. Jedenáctý měřený úsek ovládl jeho krajan Anton Alen s fiatem. Další testy však již opět vyhrál Hänninen a celkem si tak připsal dvanáct nejlepších časů na rychlostních zkouškách. Dvě erzety byly v pátek zrušeny.

Kopecký, jenž byl před rokem v Rusku šestý, se díky dnešnímu druhému místu posunul na průběžně stříbrnou pozici v celém šampionátu IRC. Od prvního Brita Krise Meekeho, jenž šestý díl seriálu vynechal, jej dělí jen jeden bod. Hänninen díky triumfu v Rusku postoupil na šestou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články