Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tréninky v Portimau ovládl Bottas, Verstappenovi se Strollem hrozil za kolizi trest

Max Verstappen z Red Bullu a Lance Stroll z Racing Pointu za vzájemnou kolizi v druhém tréninku na Velkou cenu Portugalska formule 1 potrestáni nebudou. Po slyšení obou jezdců o tom rozhodlo vedení závodu.

Lance Stroll při tréninku na Velkou cenu Portugalska
zdroj: Reuters autor: Armando Franca

Nejrychlejší byl v obou dnešních trénincích Valtteri Bottas z Mercedesu. Dopoledne zaznamenal čas 1:18,410 a týmového kolegu a šestinásobného mistra světa Lewise Hamiltona, na kterého v průběžném pořadí šampionátu ztrácí na druhé příčce 69 bodů, porazil o 339 tisícin.

V rychlejší odpolední části Bottas výkonem 1:17,940 o šest desetin porazil Verstappena. Hamilton, který bude v Portimau útočit na 92. vítězství v kariéře a může se osamostatnit v čele historického pořadí před Michaelem Schumacherem, byl s odstupem 1,4 sekundy až osmý.

"Je to hrozně náročný okruh. Povrch je velmi hladký a hodně lidí se tady po chybě roztočilo a dostalo smyk. Nebyl to snadný den, byl opravdu těžký," uvedl Hamilton.

"A všechna ta stoupání na trati jsou také neuvěřitelná. V některých místech vůbec nevidíte, kam jedete," přidal obhájce titulu.

Ke kolizi Verstappena se Strollem došlo při vjezdu do první zatáčky za cílovou rovinkou, kdy se pilot Red Bullu pokusil soupeře předjet.

Trénink musel být podruhé přerušen červenými vlajkami. Poprvé byl pozastaven kvůli tomu, že začal hořet vůz Pierra Gaslyho z Alpha Tauri.

"Zatočil přesně ve chvíli, kdy jsem se k němu blížil. Překvapilo mě to a neměl jsem kam uhnout," řekl Verstappen.

"Jsem si na sto procent jistý, že zatímco Max Lance viděl, Lance nemohl vědět, že tam Max je," přidal šéf Racing Pointu Otmar Szafnauer.

Přípravu na Velkou cenu Portugalska, která se jede po 24 letech a na okruh v Portimau zavítá závod formule 1 úplně poprvé, zkomplikoval stájím i dodavatel pneumatik Pirelli. První půlhodina druhého tréninku byla totiž věnována testům nově vyvíjených pneumatik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články