Tréninku na VC Malajsie kralovalo Ferrari

Sepang - Finský pilot Kimi Räikkönen ze stáje Ferrari byl nejrychlejší v dnešním volném tréninku na druhý závod sezony vozů formule jedna, Velkou cenu Malajsie. Na okruhu v Sepangu se v druhé části dařilo i jeho kolegovi Felipemu Massovi, jenž skončil druhý. Dobrou připravenost na začátku sezony prokázaly také oba williamsy, které byly nejrychlejší v úvodní fázi tréninku. V té byl nejrychlejší Němec Nico Rosberg, jenž o 45 tisícin sekundy porazil Japonce Kazukiho Nakadžimu. Mezi elitní osmičkou obou tréninkových fází se objevily i oba brawny Jensona Buttona a Rubense Barrichella.

Italská stáj Ferrari částečně napravila dojem z úvodního podniku sezony, kdy v Austrálii vyšla bodově naprázdno. Obavám o spolehlivost jejich vozů však nahrál okamžik, kdy se v jednu chvíli z Räikkönenova auta začalo kouřit. Na vině prý mohl být přehřátý systém KERS.

Černý týden zato zažívá úřadující šampion Lewis Hamilton, který po čtvrtečním rozhodnutí FIA dodatečně přišel o třetí místo z VC Austrálie. Dnes zase dostal pokutu 1 200 eur za příliš rychlý průjezd boxovou uličkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články