Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Trénink vyšel na výbornou, do závodu však Salač nastoupí z šesté řady

Filip Salač zajel v tréninku Moto2 druhý nejrychlejší čas, v kvalifikaci však na skvělý výkon nenavázal a do nedělního závodu Velké ceny Rakouska nastoupí až z šesté řady. Z čela vyjede italský jezdec Celestino Vietti, za kterým český reprezentant zaostal o 621 tisícin sekundy.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Do čela Barum Rallye se dostal Stříteský

Salač po pátečním 17. čase nestačil v tréninku jen na lídra mistrovství světa Sergia Garcíu. Zaostal za ním o 163 tisícin a suverénně postoupil rovnou do druhé části kvalifikace. V ní ale přední pozice vyklidil a nechal za sebou jen dva soupeře.

"Měli jsme dobré dopoledne a já se cítil na motorce skvěle. Ale stejně jako včera jsme se v horku potom trochu trápili v kvalifikaci. Měli jsme i smůlu na červenou vlajku (přerušující trénink), pak jsem jezdil sám a už jsem se nedokázal zlepšit. Ale na závod se těším, máme dobré tempo a bude to důležitý den," uvedl Salač na webu svého týmu Elf Marc VDS Racing.

S Viettim budou stát v první řadě Španělé Arón Canet a García. Kvalifikace se už jela bez druhého muže průběžného pořadí Japonce Aie Ogury, který si při pádu v tréninku zlomil pravou ruku. Pro nejrychlejšího muže pátečního tréninku tím soutěžní víkend skončil a García před ním může zvýraznit aktuálně osmnáctibodový náskok.

Salač na celkovém 22. místě má před vstupem do druhé poloviny šampionátu jen 14 bodů. V posledních čtyřech závodech vyšel naprázdno, protože buď kvůli zranění nestartoval, nebo nedojel do cíle.

Úřadující šampion MotoGP Bagnaia vyhrál sprint před Martínem, zlikvidoval jeho tříbodový náskok a při shodném počtu 250 bodů vede pořadí díky většímu počtu vítězství v sezoně. Vicemistr světa Martín ztratil na Bagnaiu téměř pět sekund, v předcházející kvalifikaci přitom stanovil nový rekord Red Bull Ringu časem 1:27,748. Na jeho výkonu v závodě na 14 kol se podepsal i trestný průjezd delší zatáčkou kvůli zkrácení trati, přes den si ale také španělský jezdec stěžoval na bolestivé zranění prstu.

Třetí ve sprintu skončil další Španěl Aleix Espargaró, který ve zkráceném závodě vyrovnal své letošní maximum z Kataru a Británie. Na pódiové umístění v hlavním závodě dosud devátý muž šampionátu v této sezoně čeká. Ve sprintu mu k němu pomohl pád exmistra světa Marca Márqueze pět kol před koncem z druhého místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články