Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tragická nehoda při rallye v Galicii si vyžádala sedm obětí

La Coruňa (Španělsko) - Tragická nehoda při regionální Rallye La Coruňa na severozápadě Španělska si vyžádala sedm obětí. V noci na dnešek zemřela v nemocnici jedenáctiletá dívka, kterou zachytil vůz španělského pilota Sergia Tabeaya, jenž ve vysoké rychlosti ztratil nad svým peugeotem kontrolu.

Tragédie u města Carral ukončila předčasně 20. ročník Rallye La Coruni kolem osmé hodiny večer. "O život přišli dva muži a čtyři ženy, z nichž jedna byla těhotná," řekl médiím mluvčí tamní policie. Ze zraněných osob, mezi které patří i další tři děti, je stav jedné vážný.

K nehodě ve Španělsku došlo zhruba týden po jiné havárii s tragickými následky v Itálii, kde v regionální soutěži zahynuli v hořícím voze dva závodníci. Neštěstí z poslední doby přiměla prezidenta Mezinárodní automobilové federace Jeana Todta, aby na středu 9. září do Ženevy svolal schůzku, na níž se bude jednat o bezpečnosti při rallye.

Todt pozval prezidenty všech komisí FIA, jichž se týkají bezpečnostní otázky. Mají se zabývat nejnovějšími tragickými nehodami a hledat možnosti zavedení nových opatření, která by pořadatelům pomohla k lepšímu zajištění bezpečnosti diváků i závodníků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články