Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Tragédie v rallye. Při testování v Chorvatsku zemřel Craig Breen

Černý den pro motorsport. Třiatřicetiletý irský jezdec Craig Breen zemřel při nehodě během testování před Chorvatskou rallye. Jeho tým Hyundai Motorsport uvedl, že havárie se stala po poledni. Podle chorvatské policie Breen se svým vozem vyletěl ze silnice a narazil do dřevěného plotu. Spolujezdec James Fulton vyvázl bez zranění.

Irský jezdec rallye Craig Breen
zdroj: ČTK/Panoramic

"Hyundai Motorsport s hlubokým zarmoucením potvrzuje, že Craig Breen přišel o život při nehodě během testování před Chorvatskou rallye. Spolujezdec James Fulton nebyl při incidentu, který se stal krátce po poledni místního času, zraněn. Hyundai Motorsport zasílá upřímnou soustrast Craigově rodině, přátelům a mnoha jeho fanouškům," uvedl tým.

Posledním jezdcem WRC, jenž zemřel za volantem svého vozu, byl v roce 1989 Portugalec Augusto Mendes na Portugalské rallye.

Irský pilot se měl letos účastnit jen vybraných světových rallye a v Chorvatsku se připravoval na svůj druhý start v sezoně. V únoru na sněhu ve Švédsku skončil Breen druhý a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v šampionátu WRC, jehož v předchozích letech dosáhl pětkrát. V MS debutoval v roce 2009 a za volantem vozů značek Ford, Peugeot, Citröen a Hyundai absolvoval celkem 81 soutěží. Na stupně vítězů se dostal osmkrát, na výhru nedosáhl.

"Nemůžu uvěřit tomu, že tohle teď píšu. Život dokáže být tak křehký a nespravedlivý. Nevěřím tomu, že jsme o tebe přišli, kamaráde. Budeš mi moc chybět, strašně moc," reagoval na úmrtí svého bývalého týmového kolegy světový šampion z roku 2019 Ott Tänak z Estonska.

"Nemám slov. Všichni Craiga milovali díky jeho irské povaze a nadšení pro náš sport," napsal osminásobný mistr světa Sébastien Ogier z Francie. Jeho krajan a devítinásobný šampion Sébastian Loeb přidal: "Život a tento sport dokážou být někdy kruté... a dnes je to ten případ."

Chorvatská rallye se na asfaltových tratích s centrem v metropoli Záhřebu pojede od 20. do 23. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články