Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Toyota se vzdala místa ve formuli 1, nahradí ji Sauber

Hinwil (Švýcarsko) - Automobilka Toyota se vzdala místa ve startovním poli příštího ročníku mistrovství světa, kde ji z rozhodnutí Mezinárodní automobilové federace FIA nahradí Sauber. Švýcarská stáj coby nástupnický tým po odstoupení BMW čekala na dodatečné přijetí do šampionátu. Největší světový výrobce automobilů Toyota už v listopadu oznámil, že v souvislosti se zpomalením světové ekonomiky z elitního seriálu odchází. Neuvedl však, zda tým zruší, nebo prodá někomu jinému. Nyní mluvčí automobilky potvrdil první variantu.

"Je to skvělá zprávy pro všechny spolupracovníky v Hinwilu. Několik týdnů zde panovala nejistota a nyní máme místo na startu jisté. Teď můžeme zahájit konkrétní jednání s jezdci a sponzory," uvedl majitel Peter Sauber.

Startovní listinu tak tvoří stále třináct týmů. Předtím došlo k poslední změně v září, kdy mezinárodní federace FIA zařadila mezi účastníky MS stáj slavného jména Lotus, která nahradila právě BMW-Sauber.

Majitelem končícího týmu se nedávno stal jeho zakladatel Peter Sauber. Dohoda s automobilkou BMW o převzetí byla ale podmíněna účastí stáje v šampionátu v příštím roce. FIA už dříve byla připravena diskutovat s ostatními týmy o dalším rozšíření startovního pole, odstoupením Toyoty byl však problém bez změny počtu účastníků vyřešen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články