Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Toro Rosso už s Bourdaisem nepočítá

Londýn - Tým formule jedna Toro Rosso potvrdil spekulace o tom, že už pro následující Velkou cenu Maďarska nepočítá se svým jezdcem Sébastienem Bourdaisem. O jeho nástupci v monopostu poháněném motorem od Ferrari bude jasno příští týden. Za volant usedne pravděpodobně devatenáctiletý španělský testovací jezdec Jaime Alguersuari, který tak má velkou šanci stát se nejmladším pilotem formule jedna v historii. Dosavadního rekordmana Mikea Thackwella, jenž debutoval v roce 1980 v Tyrrellu, by překonal o 58 dnů.

"Druhý rok spolupráce se Sébastienem nenaplnil naše očekávání. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že jej od následujícího závodu mistrovství světa vyměníme," prohlásil šéf stáje Franz Tost.

Bourdais v tomto roce pravidelně prohrával v kvalifikaci se švýcarským kolegou Sébastienem Buemim, jenž si letos odbyl premiéru. Do pořadí šampionátu přispěl Bourdais pouze dvěma body z devíti závodů. O jeho odchodu se spekulovalo už loni, kdy získal čtyři body, zatímco jeho tehdejší kolega Sebastian Vettel 35 a navíc přidal prvenství v Monze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články