Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Tomíčkův memoriál znovu nabídne vyrovnané startovní pole, pojede i talentovaná Němka Liebmannová

Plochodrážní Memoriál Luboše Tomíčka tradičně navazuje na pardubickou Zlatou přilbu. Vyrovnaná startovní listina 54. ročníku na pražské Markétě slibuje dramatické bitvy o prvenství. Mezi účastníky nechybí ani mladá Němka Celina Liebmannová. Přímý přenos sledujte v pondělí 25. září od 18:45 na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
V Praze se příští týden pojede 54. ročník Tomíčkova memoriálu

"Čeká nás tradiční vyvrcholení plochodrážní sezony u nás na té mezinárodní úrovni. Opět navazujeme na Zlatou přilbu. Při tvorbě startovní listiny jsme se drželi loňské a předloňské strategie, dělali jsme ji se snahou, aby byla co možná nejvíce vyrovnaná. Šance na vítězství jsou tak otevřené pro osm deset závodníků, kteří mohou ten závod vyhrát," řekl Ondrašík.

Vedle dvaadvacetileté Liebmannové, která si loni právě na Markétě odbyla premiéru v Grand Prix, budou na startu například Dánové Rasmus Jensen s Peterem Kildemandem, zkušený Švéd Antonio Lindbäck, Lotyš Andžejs Lebeděvs, Polák Szymon Wožniak, obhájce loňského triumfu Ukrajinec Marko Levišyn, již tradičně Ital Paco Castagna či české hvězdy Jan Kvěch s Václavem Milíkem.

"Myslím, že jsou před námi opravdu moc pěkné závody, protože ta startovní listina je podle mého názoru nejen vyrovnaná, ale zároveň i kvalitnější než v posledních letech. Doufejme jen, že nám vyjde počasí," přál si za organizátory Tomáš Topinka.

Posledním českým vítězem Tomíčkova memoriálu je Matěj Kůs, který vyhrál v roce 2010. "Je to další velký závod po Zlaté přilbě. Ještě nikdy se mi ho nepodařilo vyhrát, i když jsem k tomu v minulosti neměl třeba až tak daleko. Moc rád bych se zapsal mezi vítěze, bylo by to opravdu krásné a fajn zakončení celé sezony. Těším se na to," prohlásil Milík.

"Stejně jako Venca se na pondělí moc těším. Loni se mi podařilo prosadit na stupně vítězů, skončil jsem třetí, ale doufám, že letos to bude ještě o dva stupínky výše," naznačil rovněž ty nejvyšší ambice Kvěch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články