Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomíčkův memoriál vyhrál Polák Okoniewski

Praha - Memoriál Luboše Tomíčka, mezinárodní závod na ploché dráze v Praze na Markétě, vyhrál polský jezdec Rafal Okoniewski. Ve finálové jízdě porazil Rusa Renata Gafurova, třetí místo obsadil Švéd Daniel Nermark. Českým jezdcům se nedařilo, nejlepší byl na desátém místě Josef Franc.

Rafal Okoniewski z Polska (vpravo) se stal vítězem memoriálu Luboše Tomíčka
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Nejvíce bodů, třináct za čtyři vítězství a jedno třetí místo, měl po základní části Australan Jason Doyle. Ve finále se mu ale nevedlo a skončil poslední pátý. Po dvaceti jízdách mělo deset bodů hned pět jezdců, na řadu tudíž přišla dodatková jízda o zbývající dvě místa ve finále. Tu vyhrál Polák Artur Czaja, druhý byl Gafurov, který se nakonec prosadil i na stupně vítězů.

Domácí plošináře potkalo několik pádů a defektů. Upadl Václav Milík a Zdeněk Holub, který měl ve dvou jízdách defekt, jednou nedojel Matěj Kůs. Franc jako nejlepší Čech vyhrál dvě jízdy, ale dvakrát nebodoval a jednou byl druhý, takže získal osm bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Okoniewski ovládl Tomíčkův memoriál

Memoriál Luboše Tomíčka, mezinárodní závod na ploché dráze v Praze:

1. Okoniewski (Pol.), 2. Gafurov (Rus.), 3. Nermark (Švéd.), 4. Czaja (Pol.), 5. Doyle (Austr.), 6. King (Brit.), 7. Lahti (Fin.), 8. Woodward (Austr.), 9. Kudrjašov (Rus.), 10. Franc, 11. Milík (oba ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články