Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomíčkův memoriál ukončil déšť, nejvíce bodů nasbíral Ljung

Praha - Diváci na plochodrážním Memoriálu Luboše Tomíčka nakonec viděli jen dvanáct jízd z dvaceti, pak organizátoři po poradě s jezdci závod z důvodu deště ukončili. Se ziskem devíti bodů zvítězil švédský jezdec Peter Ljung, na stupně vítězů ho doprovodili domácí Václav Milík a Matěj Kůs.

Peter Ljung
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Závodníci odjeli každý tři jízdy a už poslední série se konala za mrholení. To však zesílilo, pořadatelé závod nejprve na patnáct minut přerušili a po chvíli i na popud jezdců ukončili. Ljung jako jediný vyhrál všechny tři jízdy a měl plný počet devíti bodů, Milík skončil druhý s osmi body, Kůs nasbíral sedm bodů za dvě vítězství a jedno třetí místo.

Nedařilo se vedoucímu muži seriálu Grand Prix Gregu Hancockovi, který nasbíral čtyři body a z jedné jízdy kvůli technické poruše odstoupil. Neuspěl ani vítěz Zlaté přilby Emil Sajfutdinov, jenž měl dokonce jen tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
V Praze se odhrál 48. ročník memoriálu Luboše Tomíčka

Na Markétě nakonec nestartoval trojnásobný mistr světa Nicki Pedersen, který si při pádu v Pardubicích zlomil obratel, žebra, zápěstí a klíční kost. Ve startovní listině jej nahradil krajan Kenneth Bjerre, ale ani on se na stupně vítězů nedostal. "Jsem zklamaný, že začalo pršet a neodjelo se to, ale asi se moc závodníkům jet nechtělo," nechal se po závodu slyšet Milík. "Samozřejmě, kdo je první, tak chce, aby se to zrušilo, my jsme ale chtěli jet," podíval se na vedle sedícího Kůse.

"Jedna série se ještě odjet dala, pak ale začalo pršet opravdu hodně a bylo by to nebezpečné. Kdybych byl první a měl také devět bodů, tak bych to také chtěl zrušit. Takže druhé místo je hezké," uznal Milík. Také Kůs si myslel, že k přerušení přišlo brzo, ale ukončení závodu se zabránit nedalo. "Já jsem se ale soustředil hlavně na sebe, takže jsem se tím nezabýval. Dalo mi to třetí místo, nechali jsme za sebou velká jména," upozornil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články