Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Technické problémy ho nezastavily. Kolomý na Dakaru pokračuje

Tupiza (Bolívie) – Bude pokračovat, či nebude? To byla otázka, kterou si v posledních hodinách kladli všichni fanoušci Martina Kolomého na Rallye Dakar. Až do čtvrtka nejlepší český jezdec v kategorii kamionů, který bojoval o první místo, se totiž ve čtvrté etapě potýkal s technickými problémy, ztratil více než hodinu a bylo ohroženo jeho další účinkování v Jižní Americe. Český závodník ale stroj stihl opravit a vyrazil do etapy číslo pět.

Martin Kolomý ve druhé etapě
zdroj: Facebook/Buggyra Racing

Začátek čtvrteční etapy se přitom Kolomému podařil a bojoval s Eduardem Nikolajevem z Ruska o vedení. "Duny byly nádherný. Celou tu dobu jsme se honili s Nikolajevem. Chvilku jsme vedli my, chvilku on. Bylo to těžký, ale hezký," uvedl Kolomý.

Poté ale začal mít technické problémy. "Snažili jsme se to opravit, což se nám nedařilo. Nadmořská výška tomu dává zabrat. Teď na tom pracují kluci a uvidíme, jestli budeme pokračovat," řekl Kolomý.

Co přesně se stalo, tým nezveřejnil. "Nechceme to vzdát a budeme dělat vše pro to, aby mohl Martin ráno pokračovat dál. Ta dnešní noc bude hodně dlouhá," uvedl v bivaku technický ředitel týmu Robin Dolejš.

Během pátečního odpoledne evropského času poté tým zveřejnil krátkou zprávu, že Kolomý pokračuje. "Dřeli jsme celou noc a vyplatilo se," řekl šéfkonstruktér týmu David Vršecký.

Nejlepším Čechem v kamionech je Kolomého týmový kolega Aleš Loprais na devátém místě. I on ve čtvrtek řešil technické problémy. "Prvních pět kilometrů vypadalo dobře a na šestém přišel stejný problém jako v předešlé etapě, tedy servo pumpa. Výměnou jsme ztratili asi dvacet minut," uvedl Loprais.

Ve skvělých výkonech pokračuje motocyklista Ondřej Klymčiw, jenž se posunul již na průběžné 14. místo. Ke zlepšení mu pomohly i penalizace řady jezdců za tankování mimo vyhrazený prostor. Mezi automobily je patnáctý Martin Prokop.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články