Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Tänak znovu slaví v Německu. Dojel si pro třetí triumf v řadě

Třetí vítězství v řadě získal na Německé rallye estonský pilot Ott Tänak. Lídr rallyeového seriálu triumfoval se značným náskokem před Krisem Meekem a Jarim-Mattim Latvalou. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký dojel jedenáctý a vyhrál třídu WRC2.

Ott Tänak
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Roni Rekomaa

Tänak v Německu dlouho vyrovnaně bojoval o vedení s Belgičanem Thierrym Neuvillem, ten ale po technických potížích na obávané rychlostní zkoušce Panzerplatte v sobotu ztratil půldruhé minuty a klesl na páté místo. "Celý víkend jsme s Ottem dokázali držet krok. Mohli jsme i vyhrát, nebýt toho defektu, ale on si to zasloužil," uznal Neuville.

Estonec tak šel do závěrečné etapy s více než půlminutovým náskokem a ve čtyřech zbývajících erzetách první pozici bezpečně uhájil. Zvítězil o 21 sekund před Britem Meekem, třetí Fin Latvala ztratil dalších 15 vteřin.

"Už několikrát jsme mohli obsadit první tři místa, jsem rád, že se to konečně povedlo," dodal. Toyota po vydařené rallye snížila v týmovém pořadí ztrátu na vedoucí Hyundai na pouhých osm bodů. Tänak v sezoně triumfoval už popáté a v průběžném pořadí šampionátu si upevnil vedoucí pozici. Před Neuvillem vede čtyři soutěže před koncem sezony o 33 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký v Německu vyhrál v kategorii WRC2

V Německu se nevedlo ani Sébastienu Ogierovi, šestinásobný mistr světa dojel až osmý. Zkušený Francouz dokázal v minulosti Německou rallye třikrát ovládnout, momentálně se mu ale příliš nedaří. Král předešlých sezon se z prvenství radoval naposledy v březnu v Mexiku.

Kopecký se na start postavil necelý týden po triumfu na Barum rallye a zisku sedmého českého titulu. V Německu loni ovládl pořadí kategorie WRC2 a letos to dokázal zopakovat. "Jsme rádi, že jsme v cíli, první místo je bonus. Děkujeme i českým fanouškům, díky nim to tady bylo velmi speciální," řekl Kopecký.

Německá rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 3:15:29,8, 2. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -20,8, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -36,0, 4. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -46,6, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -58,5, 6. Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) -1:42,2, ...11. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5 Evo) -11:54,3. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články