Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Tänak si jede pro premiérový triumf, tlačí se na něj ale Mikkelsen

Mikolajki (Polsko) - Estonský pilot Ott Tänak vede po dvou etapách překvapivě Polskou rallye. Ve čtyřech zbývajících zkouškách bude hájit svůj jednadvacetivteřinový náskok před druhým Andreasem Mikkelsenem. Pokud se mu to podaří, připíše si svůj první triumf v seriálu.

Ott Tänak
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Osmadvacetiletý Tänak vyhrál na písčitých tratích osm z dosavadních 17 testů, mezi dílčí vítěze se zatím v Polsku zapsalo dohromady sedm soupeřů. O tom, že se MS v rallye vyrovnává, svědčí i skutečnost, že Tänäk se může stát šestým vítězem za posledních šest závodů.

V okolí Mazurských jezer si více než jeden dílčí triumf vedle lídra a Mikkelsena připsal ale už jen Novozélanďan Hayden Paddon, který se ztrátou 28 sekund drží třetí místo. Vítěz předchozích dvou ročníků Polské rallye a vedoucí muž šampionátu Sébastian Ogier je až šestý a hrozí mu, že poprvé v sezoně bude chybět na stupních vítězů.

Na Tänaka ztrácí francouzský obhájce titulu přes minutu, podobně jako na pátém místě jeho týmový kolega Jari-Matti Latvala z Finska. Před jezdci Volkswagenu se drží ještě Belgičan Thiery Neuville v hyundaii, vítěz předchozího závodu na Sardinii.

Polská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) 2:05:37,2, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) -21,3, 3. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -27,8, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -43,5, 5. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:04,5, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -1:08,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články