Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Tänäk se zase prosazuje, konzistentní jízdou získal ve Walesu náskok jedenácti sekund

Po defektu v Turecku už zase pevně drží otěže a kontroluje průběh šampionátu. Estonský jezdec Ott Tänak zvýšil ve druhé etapě Britské rallye vedení. Lídr šampionátu s vozem Toyota Yaris sice na zablácených tratích ve Walesu vyhrál pouze jednu ze sedmi rychlostních zkoušek, ale díky konzistentním výkonům získal v čele náskok 11 sekund.

Sport
zdroj: ČT4

Na druhé místo se propracoval vicemistr světa Theirry Neuville z týmu Hyundai. Třetí je úřadující šampion a pětinásobný vítěz Britské rallye Sébastien Ogier z Francie, jenž na Tänaka ztrácí 17,3 sekundy.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký, který jede s novým spolujezdcem Janem Hlouškem, je celkově devatenáctý a v pořadí WRC2 desátý. Dvanáctý ze čtrnácti dílů seriálu vyvrcholí v neděli pěti rychlostními zkouškami.

Britská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:42:02,7, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -11,0, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -17,3, 4. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -26,5, 5. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -46,9, 6. Evans, Scott (Brit./Ford Fiesta) -51,4, ...19. Kopecký, Hloušek (ČR/Škoda Fabio R5 Evo) -14:08,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články