Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Světovými sportovci roku se stali Verstappen a Thompsonová-Herahová

Mistr světa formule 1 Max Verstappen a olympijská šampionka z Tokia Elaine Thompsonová-Herahová získali cenu Laureus pro nejlepší sportovce roku 2021. Ocenění tým roku dostal v Seville fotbalový národní tým Itálie.

Jamajská šampionka Elaine Thompsonová-Herahová
zdroj: Reuters autor: LUCY NICHOLSON

Verstappen dostal "sportovního Oscara" poté, co se stal jako první nizozemský pilot v historii mistrem světa F1. V dramatickém finále sezony v Abú Zabí předstihl v posledním kole sedminásobného šampiona Lewise Hamiltona. "Je za tím spousta tvrdé práce a roky přípravy. Jsem neskutečně pyšný, že dostávám tohle ocenění, jedno z nejvýznamnějších na světě," uvedl jezdec Red Bullu, jenž dnes vyhrál Velkou cenu v Imole.

Thompsonová-Herahová loni v Tokiu jako první žena v historii obhájila na olympijských hrách zlaté medaile na 100 a 200 m. K tomu přidala triumf ve štafetě na 4x100 m. "Vím, že už v minulosti vyhrál Laureus Usain Bolt, takže je skvělé, že se mi podařilo vrátit trofej domů do Karibiku a na Jamajku," řekla pětinásobná olympijská šampionka.

Italská fotbalová reprezentace dostala cenu za loňský triumf na mistrovství Evropy. "Azzurri" už byli v minulosti oceněni za vítězství na mistrovství světa 2006.

Další trofeje získali senzační šampionka tenisového US Open Emma Raducanuová (průlom roku), sedminásobný vítěz Super Bowlu Tom Brady (celoživotní působení), autor rekordních 41 gólů v bundesligové sezoně Robert Lewandowski (mimořádný výkon) a Valentino Rossi, jenž loni ukončil hvězdnou kariéru v MotoGP (sportovní ikona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články