Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Světovým šampionem ploché dráhy je Australan Doyle, Milík skončil šestnáctý

Novým mistrem světa na ploché dráze je Australan Jason Doyle. Titul v seriálu Grand Prix potvrdil v závěrečném závodě na domácí půdě v Melbourne druhým vítězstvím v sezoně, první si odvezl v červnu z Prahy. Celkově po dvanácti závodech vyhrál před Polákem Patrykem Dudkem o 18 bodů, třetí byl dvojnásobný mistr světa Tai Woffinden z Velké Británie.

Český jezdec Václav Milík skončil v celkovém pořadí šestnáctý. Po senzační třetí příčce v pražském závodu, který jel na divokou kartu, se v srpnu stal v šampionátu stálým náhradníkem a na dráhu se dostal ještě dvakrát. V Gorzówě dojel desátý, v předposlední Grand Prix sezony v Toruni obsadil páté místo. V Austrálii vítěz pardubické Zlaté přilby nestartoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrem světa na ploché dráze se stal Australan Doyle

Dvaatřicetiletý Doyle sice vyhrál jen dva závody, ale v osmi dalších Grand Prix se probojoval do finále. Před závěrečným závodem měl v čele průběžného pořadí čtrnáctibodový náskok a už během základní části bylo jasné, že ho polský rival o titul nepřipraví.

Nakonec v Melbourne vyhrál pět ze sedmi jízd včetně finále. Na titul Doyle dosáhl ve třetím roce v GP, v obou předchozích sezonách byl celkově pátý. Australský plochodrážník se stal mistrem světa po pěti letech, v roce 2012 triumfoval Chris Holder.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články