Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Švédskou rallye vede Mikkelsen, Prokop je průběžně sedmý

Karlstad - V čele Švédské rallye je po chybách svých favorizovaných kolegů z týmu Volkswagen Sébastiena Ogiera a Jariho-Mattiho Latvaly norský pilot Andreas Mikkelsen. Český jezdec Martin Prokop je na zasněžených tratích v okolí Karlstadu zatím sedmý.

Martin Prokop
zdroj: ČTK/AP autor: Roni Rekomaa

Mistr světa Ogier i trojnásobný vítěz Švédské rallye Latvala skončili mimo trať v závějích shodně v deváté erzetě, dnešní předposlední. Lépe dopadl Francouz, jenž ztratil zhruba půl minuty a průběžně je čtvrtý 24,7 sekundy za Mikkelsenem.

Fin Latvala zapasoval své polo zhruba 500 m před cílem erzety do sněhové bariéry přibližně na osm minut a dostal se na trať až s pomocí diváků. Bez reálné šance na čtvrtý triumf je na 23. pozici. "Být ve vedení je super pocit, ale samozřejmě to není zas tak skvělé, když profitujete ze smůly svých týmových kolegů," řekl Mikkelsen.

V čele má po 10 z 21 měřených testů náskok devatenácti sekund před dvojicí Thierry Neuville a Mads Östberg. Belgičana na voze hyundai a Nora s citroënem od sebe dělí jen tři desetiny. Prokop, jenž dnes poškodil převodovku svého fordu, ztrácí na sedmé pozici rovné dvě minuty.

Švédská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo-R) 1:14:03,6, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -19,1, 3. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Citroën DS3) -19,4, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) - 24,7, 5. Tänak, Molder (Est./Ford Fiesta RS) -1:06,2, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -1:37,1, 7. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -2:00,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články