Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Švédské rallye vévodí po první etapě Neuville

Karlstad - Osmadvacetisekundový náskok si před pokračováním Švédské rallye vypracoval belgický jezdec Thierry Neuville. Člen továrního týmu Hyundai opanoval pět z dosavadních osmi rychlostních zkoušek a drží průběžné vedení. Na druhém místě je aktuálně Fin Jari-Matti Latvala, třetí příčku zaujímá Ott Tänak z Estonska.

Thierry Neuville
zdroj: REUTERS autor: Micke Fransson

Překvapením je až páté místo Sébastiena Ogiera, světového šampiona a obhájce prvenství z předchozích dvou ročníků soutěže. Francouzský favorit, který při svém debutu s fordem vyhrál zahajovací Rallye Monte Carlo, ztrácí na Neuvillea téměř 56 sekund.

Belgičan udržel vedení navzdory nezvyklému problému během posledního měřeného testu. "Otvíraly se mi dveře, což bylo docela otravné. Navíc už byla tma," uvedl vítěz dvou světových rallye.

Triumfem v závěrečné erzetě se posunul na průběžnou třetí příčku Estonec Ott Tänak s fordem, jenž zaostává za lídrem o téměř 50 sekund. Pontus Tidemand ze Švédska, tovární jezdec Škody, figuruje na jedenáctém místě s mankem bezmála čtyř a půl minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuville zatím ve Švédsku dominuje, vyhrál 5 z 8 rychlostních zkoušek

Švédská rallye

Po 1. etapě (osmi rychlostních zkouškách): 1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 1:16:24,7, 2. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -28,1, 3. Tänak, Molder (Est./Ford Fiesta RS) -49,7, 4. Meeke, Nagle (Brit./Citroën C3) -51,8, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta RS) -55,7, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -1:17,8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články