Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Superbiky už nebudou létat po Masarykově okruhu. Kvůli financím

Mistrovství světa superbiků se už na Masarykově okruhu nepojede. Důvodem je několikamilionová finanční ztráta z pořádání letošního závodu. Světový šampionát silničních motocyklů MotoGP se v příštím roce v Brně uskuteční o prvním srpnovém víkendu.

Sport
zdroj: ČT4

Superbiky závodily na brněnském okruhu v červnu a během víkendu přilákaly podle pořadatelů přes 50 tisíc diváků. "Náklady spojené s pořádáním tohoto podniku se bohužel nepodařilo alespoň vynulovat. Významu tohoto závodu neodpovídala návštěvnost. Přitom organizačně jsou závody superbiků stejně náročné jako MotoGP," řekl mluvčí Masarykova okruhu Petr Boháč.

Kromě chybějícího příjmu z prodeje vstupenek byl dalším finančním zatížením zalistovací poplatek přesahující 7,5 milionu korun. "Rozhodnutí nás pochopitelně mrzí. Všichni si kvalitu letošního atraktivního závodu pochvalovali. Počínaje jezdci a konče diváky. Přišlo jich ale bohužel velmi málo, abychom náklady pokryli. Vstupenky byly za minimální ceny vzhledem k nákladům na celou akci," uvedl Boháč.

"Superbiky žijí ve stínu mistrovství světa silničních motocyklů," dodal. České barvy letos v Brně hájil v superbikových závodech, ve kterých startují produkční motocykly podobající se na rozdíl od seriálu MotoGP více běžným strojům, pouze Ondřej Ježek.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články