Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Superbiky míří do Mostu a König věří, že tady může poprvé bodovat

Doma je doma a Oliver König věří v první body ve světovém šampionátu superbiků. Seriál totiž pokračuje o víkendu na okruhu v Mostě, který český mladík, jenž mezi motorkářskou elitou jede první sezonu a už se zotavil po nedávné zlomenině klíční kosti, dobře zná.

"Jsem na to zvědavý. Je to jediná trať ze šampionátu, na které jsem jezdil předtím s litrovou motorkou. To by měla být pro mě výhoda oproti jiným okruhům v kalendáři," uvedl český jezdec v tiskové zprávě.

"Ale je těžké specifikovat, na jaké místo budu mít. Uvidíme po prvních trénincích," přidal König, jehož dosavadním maximem v první sezoně v šampionátu superbiků je 17. místo ve sprintu z Portugalska.

Před víkendovými závody v Mostě nicméně věří, že mu k lepším výsledkům pomůže znalost trati. "Vyjedu do tréninku a vím, kde mám brzdit," přidal dvacetiletý jezdec stáje Orelac Racing VerdNatura.

"Na ostatních tratích se vždycky v superbicích hledám a musím brzdné body hledat sám. To v Mostě takovým slepcem nebudu," uvedl König, konkrétní umístění si však jako cíl nedává.

Program v Mostě odstartují páteční tréninky. Sobotní závod je na programu od 14 hodin. V neděli se od 11 hodin pojede sprint a druhý závod začne v opět ve 14 hodin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články