Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Superbikům v neděli v Brně kraloval Lowes, Ježek opět nebodoval

Nedělní závod mistrovství světa superbiků v Brně vyhrál Brit Alex Lowes na yamaze. Druhý skončil se ztrátou dvou sekund Nizozemec Michael van der Mark na stroji stejné značky a třetí dojel Brit Chaz Davies na ducati. Jediný český zástupce v šampionátu Ondřej Ježek s yamahou skončil osmnáctý a opět nebodoval.

Cílová radost Alexe Lowese
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Hned v úvodu pohřbila své šance na úspěch nejlepší trojice ze soboty, která podle pravidel startovala až ze třetí řady. Všichni doplatili na snahu probojovat se rychle do čela závodu. Už ve druhém kole upadl lídr šampionátu Brit Jonathan Rea a musel odstoupit.

V dalším kole vyjel z trati Ital Marco Melandri a po něm i Brit Tom Sykes. Oba po vytlačení motocyklů z kačírku pokračovali s velkou ztrátou na posledních místech. Melandri předstihl Ježka a Argentince Leandra Mercada a dojel si alespoň pro bod za patnácté místo. Sykes skončil bez bodu šestnáctý.

Do závodu nejlépe odstartoval z první řady Van der Mark. Hned ve druhém kole jej vystřídal na prvním místě Lowes a s malým náskokem vedení kontroloval. Ježek se opět potýkal s technickými problémy, rychle ztratil kontakt se soupeři a jeho ztráta v cíli na vítězného Lowese činila 45 sekund.

"Dnes byl můj výkon o fous lepší než včera. V horších podmínkách jsem měl stejné časy jako v sobotu. Opět jsme se potýkali s výkonem a akcelerací motorky, což mi na kluzké trati dělalo problémy," řekl Ježek po závodě.

S víkendem na domácí trati nebyl spokojen. "Ze soupeřů se mi podařilo předstihnout pouze Jordiho Torrese. Když jsem jej předjel, tak pokaždé vzdal. Takže to bohužel vypadá ve výsledkové listině trošku blbě," dodal Ježek, který má v průběžném pořadí šampionátu dva body. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nedělní závod superbiků v Brně ovládl Lowes

Závod mistrovství světa superbiků v Brně:

Druhá jízda: 1. Lowes (Brit./Yamaha) 36:23,516, 2. Van der Mark (Niz./Yamaha) -2,167, 3. Davies (Brit./Ducati) -7,649, 4. Laverty (Ir./Aprilia) -9,422, 5. Savadori (It./Aprilia) -9,716, 6. Rinaldi (It./Ducati) -12,969, ...18. Ježek (ČR/Yamaha) -44,976.

Průběžné pořadí MS (po 14 z 26 jízd): 1. Rea (Brit./Kawasaki) 270, 2. Davies 205, 3. Van der Mark 196, 4 Sykes (Brit./Kawasaki) 179, 5. Melandri (It./Ducati) 157, 6. Lowes 154, ...24. Ježek 2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články