Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stříteský obhájil titul na Bohemia Rally a odrazil závěrečný nápor Mareše

Jubilejní padesátý ročník Bohemia Rally patří opět Dominikovi Stříteskému. Český jezdec si v Mladé Boleslavi upevnil vedení v mistrovství ČR a obhájil prvenství z minulého roku ze středočeského závodu. Druhý skončil po dramatické koncovce Filip Mareš, jenž za vítězem zaostal o 3,4 sekundy. Třetí místo obsadil úřadující domácí šampion Jan Kopecký.

Dominik Stříteský z vítězné posádky a s vozem Škoda Fabia RS Rally2
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Čtyřiadvacetiletý Stříteský si loni v Mladé Boleslavi připsal premiérový triumf v MČR a letos na něj dokázal navázat. Do průběžného vedení se dostal po druhé rychlostní zkoušce a první místo už neopustil. Mareš se mu sice po předposledním testu dokázal přiblížit na 1,8 sekundy, ale Stříteský v závěrečné městské erzetě útok odrazil a navázal na vítězství z květnové Rallye Český Krumlov.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dominik Stříteský vyhrál Bohemia Rally

"Až do konce jsem musel jet naplno, protože Filip jel fakt rychle. Ráno bylo zrádné a odpoledne chytil fakt pěkné tempo. Ale vyšlo to. Jsme rádi, že se to znovu podařilo tady, kde se nám to podařilo (vyhrát) poprvé," řekl Stříteský České televizi.

Bohemia rallye teď bude patřit mezi jeho oblíbené soutěže. "Rozhodně to tak bude. Na Bohemku vzpomínáme rádi, nejen proto, že jsme tady vyhráli. Ale vybojovali jsme tady i první bednu a startovali tady s podporou továrního týmu. Je to jedno s druhým," uvedl pilot týmu Auto Podbabská Škoda Mol.

Mareš se letos představil ve druhém odjetém závodě MČR a nakonec vylepšil výsledek z Českého Krumlova, kde byl čtvrtý. "Dali jsme do toho všechno a myslím si, že se nemáme za co stydět. Od rána až do poslední zatáčky jsme jeli hranu. Druhé místo v téhle konkurenci je super výsledek," řekl Mareš, jenž v poslední zatáčce zavadil o obrubník a lehce poškodil kolo.

V cíli třetí Kopecký si ani ve třetí soutěži seriálu nedokázal připsat výhru, ze hry o první místo jej podle jeho slov připravila menší chyba na jedné ze sobotních erzet, kde zaváhal a ztratil asi sedm sekund. "Pak už jsem se nedokázal posunout dopředu. Klukům gratuluji," ocenil Kopecký výkon Stříteského a Mareše.

Český šampionát bude pokračovat v polovině srpna ve Zlíně, kde se uskuteční Barum Czech rallye.

Bohemia rallye Mladá Boleslav, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia RS) 1:25:38,7, 2. Mareš, Bucha (Toyota GR Yaris) -3,4, 3. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia RS) -14,4, 4. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -36,8, 5. Březík, Krajča -1:14,1, 6. Cais, Bacigál -1:34,5, 7. Cvrček, Prokorát -2:42,8, 8. Kohn, Woodburn (všichni Škoda Fabia RS) -2:50,6.

Průběžné pořadí MČR: 1. Stříteský 161 bodů, 2. Kopecký 138. 3, Březík 121.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články