Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Středoevropská rallye slibuje osm českých zkoušek, start bude znovu u Pražského hradu

Bude kompaktnější a delší. Středoevropská rallye se vrací – uskuteční se od 17. do 20. října na území Česka, Rakouska a Německa. Na lepší podmínky se mohou těšit i fanoušci.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Středoevropská rallye se v říjnu vrátí do Česka

"Hodnocení loňského ročníku bylo vynikající, lepší, než jsme čekali. I když samozřejmě víme, že máme schopné pořadatele, stejně jako Němci a Rakušané," řekl prezident AČR Jan Šťovíček. Podle něj má i promotér MS zájem, aby byla Středoevropská rallye součástí seriálu i v budoucnosti. Původní tříletá smlouva skončí příští rok. "Věříme, že se dohodneme na jejím prodloužení," uvedl.

Druhý ročník Středoevropské rallye opět slavnostně odstartuje u Pražského hradu. Úvodní divácká rychlostní zkouška se pojede na dostihovém závodišti v Chuchli a poté se jezdci přesunou do Klatov. V pátek se poté bude závodit na jihu a západě Čech.

"Kilometráž a rallye celkově se posouvá do Česka. Jsem moc rád, že kousek za Prahou bude shakedown," poukázal Šťovíček na zkušební rychlostní test, který se uskuteční ve středu u Točné na jihu metropole. "Přípravy jsou mnohem klidnější. Snažili jsme se o to, aby rallye byla kompaktnější a lepší pro týmy. A věřím, že se nám to povedlo," doplnil jednatel soutěže Tomáš Kunc.

V Česku se odjede osm z 18 měřených testů. Loni podle organizátorů soutěž v průběhu tří etap navštívilo 125 tisíc diváků a téměř polovina všech fanoušků zavítala na české rychlostní zkoušky, i proto se představitelé AČR zaměřili na zlepšení podmínek pro diváky.

"Rychlostní zkoušky jsme vybrali na základě zkušeností z minulého roku. Snažili jsme se, aby byly atraktivní a zároveň aby na nich bylo více diváckých míst a byl k dispozici například i dostatek parkovišť," dodal Kunc s tím, že tradičně se bude dbát i na bezpečnost.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články